Meet our writers

 







Advice & More May 2015

Quotation Quotient

Mother's Day Quotes - What's Your QQ?

By Arlen Grossman

“A suburban mother's role is to deliver children obstetric-ally once, and by car forever after.”

1. "Biology is the least of what makes someone a mother."

A. Oprah Winfrey

B. Louis Pasteur

C. Kim Kardashian

 

2. "Sweater, n.: garment worn by child when its mother is feeling chilly."

A. Noah Webster

B. Arnold Schwarzenegger

C. Ambrose Bierce

 

3. "It would seem that something which means poverty, disorder and violence every single day should be avoided entirely, but the desire to beget children is a natural urge."

A. Bob Barker

B. Phyllis Diller

C. Pope Benedict XVI

 

4. "Mothers are fonder than fathers of their children because they are more certain they are their own."

A. Satchel Paige

B. Aristotle

C. Joseph Stalin

 

5. "All women become like their mothers. That is their tragedy. No man does. That’s his."

A. Oscar Mayer

B. Oscar Pistorius

C. Oscar Wilde

 

6. "There never was a woman like her. She was gentle as a dove and brave as a lioness... The memory of my mother and her teachings were, after all, the only capital I had to start life with, and on that capital I have made my way."

A. Andrew Jackson

B. Ralph Nader

C. Mao Tse-Tung

 

7. "If evolution really works, how come mothers only have two hands?"

A. Rocky Marciano

B. Charles Darwin

C. Milton Berle

 

8. "All that I am, or hope to be, I owe to my angel mother."

A. Al Capone

B. Abraham Lincoln

C. J. D. Salinger

 

9. "It kills you to see them grow up. But I guess it would kill you quicker if they didn't."

A. Barbara Kingsolver

B. Barbara Billingsley

C. Barbra Streisand

 

10. "Whatever else is unsure in this stinking dunghill of a world a mother's love is not."

A. Thomas Jefferson

B. Taylor Swift

C. James Joyce


 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:              

10 – QQQQ = Quote-Master   

8-9 – QQQ = Scholar                      

6-7 – QQ = Literate

4-5 – Q = Semi-Literate

0-3 – No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE: “A suburban mother's role is to deliver children obstetric-ally once, and by car forever after.”
Peter De Vries, 1910-1993, was an American editor and novelist.

 

Arlen  Grossman lives in Monterey, California. Enjoy more quizzes at  quotationquotient.com. Comments and suggestions are welcomed at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Meet Arlen